Avsevärda leveransproblem 2022/2023

Om du fortfarande behöver varuleveranser under 2022 rekommenderar vi att du gör din beställning omgående, senast under september/oktober. Under nästkommande 6 månader (preliminärt t.o.m. till slutet av 2023) förväntar vi oss avsevärt ökade leveransproblem för alla artiklar som vi vanligtvis lagerhåller. Detta gäller artiklar från samtliga tillverkare. Från och med oktober lämnar vi inga bindande leveransbekräftelser för beställningsvaror (gulmarkerade artiklar) under 2022.

Alternativa artiklar är i regel inte tillgängliga, och en befintlig beställning med restade artiklar är för närvarande mycket värdefull och bör inte annulleras. Inom kort kommer de generella leveranstiderna för beställningsvaror inom hela sortimentet att öka från ca 3 veckor till minst ca 8–16 veckor. Artiklar med stor efterfrågan dröjer redan i över 1 år (till exempel värmepumpar eller solceller). Även artiklar för fastighetsautomation KNX har redan nu långa leveranstider. Vi kan inte heller få några uppgifter från tillverkarna, eftersom inte heller de har någon information om saknade komponenter från leverantörer.

Om du har restade artiklar från en beställning övervakas dessa automatiskt. Så snart varorna inkommer från tillverkaren levereras de omgående. Vi rekommenderar att du inte annullerar beställningen om du behöver just dessa artiklar, eftersom du redan är inkluderad i tillverkarens orderhantering och materialfördelningen till din order som hör samman med denna. De berörda artiklarna kan inte levereras tidigare av andra återförsäljare. En nybeställning skulle innebära en avsevärd förlängning av den aktuella leveranstiden, eftersom den redan förflutna väntetiden hos tillverkaren börjar om på nytt och det ligger många andra beställningar emellan. För närvarande ökar väntetiderna hos tillverkarna oproportionerligt mycket givet en ständigt ökande orderingång. I förhållande till detta sker dock allt färre utleveranser.

För närvarande är även kapacitetsgränsen för vår telefonsupport nådd på grund av att många har frågor. Den genomsnittliga väntetiden är ca 30–60 minuter. Även frågor via e-post från ej registrerade kunder (beställning som gäst) har en hanteringstid på upp till 2–3 dagar. Vi rekommenderar därför att du registrerar dig när du gör en beställning. Då får du fördelar i form av ett personligt kundkonto och en rådgivare som har hand om din beställning. Detta är den snabbaste och säkraste vägen vid frågor. Dina meddelanden besvaras snarast möjligt samma dag / inom 24 timmar och du får hjälp dygnet runt, året runt.